• Morate uneti minimum 3 karaktera

    • Moj Nalog
    Prijavi se
    Gume za električni trotinet - Zamena gume na električnim trotinetima Xiaomi m365

    Gume za električni trotinet

    Autor: http://www.vividwriting.com/
    03.07.2020.

    Gume za električne trotinete predstavljaju najvažniju stvar koja doprinosi uživanju tokom vožnje. One utiču na bezbednost i kvalitet vožnje.

    Gume za električne trotinete predstavljaju najvažniju stvar koja doprinosi uživanju tokom vožnje. One utiču na bezbednost i kvalitet vožnje. Od njihovog kvaliteta zavisi koliko dugo će trajati i da li ćete morati često da ih menjate. U ovom tekstu pokazujemo koje sve vrsta guma postoje, šta je najvažnije pri odabiru i na šta da obratite pažnju.

    Gume koje se najčešće koriste za električne trotinete dolaze u dve veličine, od 10 i 8.5 inča. Idemo redom, i prvo govorimo o gumama veličine 10 inča.

    10 Inča

    Ovaj tip gume za električne trotinete je znatno bolji. Napravljene su od neverovatno izdržljivog materijala, bolje se prilagođavaju svakoj površini, efikasnije su i isplatljivije. Gume od 10 inča se ne dobijaju uz električni trotinet Xiaomi M365, već ih je potrebno naknadno montirati. Njihova cena jeste već, ali bez obzira na to, jednom kad ih stavite više neće birnuti da li će guma brzo pući ili se ispumpati.

    Gume od 10 inča koriste pritisak kiseonika, kako bi zadržale strukturu. U svom sklopu imaju poseban ventil koji sprečava ispuštanje vazduha u bilo kom delu gume. On se koristi takođe da proverite pritisak gume ili je dopunite ukoliko je to neophodno. Čuli ste za pneumatske gume, koriste se za bicikle, motore i automobile, baš takve gume se koriste za električne trotinete. Sastoje se iz dva dela: spoljašnja i unutrašnja guma.

    Spoljašnja guma

    Ove gume najviše možete videti na automobilima. One se postavljaju oko rama gume, a uloga im je izvanredna. Neverovatno su izdržljive, mogu da podnesu veliko opterećenje i razne površine.

    Unutrašnja guma

    Materijal koji se koristi za ove gume, najčešći je kod bicikala i električnih trotineta. Imaju izraženu šaru koja služi da se prilagodi putu.

    Kada pričamo o gumama od 10 inča, važno je istaći tri benefita: ušteda energije, pritisak u gumama i performanse. Ove gume pre svega štede energiju tokom vožnje. To konkretno znači, da će prelaziti više kilometara i dostići veću brzinu. Pritisak u gumama ima ulogu amortizera. Nećete osetiti prelazak preko neravnih delova. Što se tiče performansi, zbog svoje veličine i materijala ove gume za električne trotinete, bukvalno klize po drumu. Možete brze da ukočite, a da nema proklizavanja. Čak i u vlažnim uslovima, one vas neće razočarati.

    8.5 inča (Solidne)

    Ove gume ne koriste pritisak kiseonika za svoju strukturu, već gumu ili poliratansku penu. Pri kupovinu električnog trotinete, dobijate ove gume čiji je vek trajanja, pokazalo se iz iskustva, oko godinu dana. Gume od 8.5 inča jednostavno ne mogu da se porede s gumama od 10 inča. Za ove gume postoji i naziv honeycomb. Imajte to na umu, kako ne bi pomislili da se radi o nekoj drugoj vrsti guma za skutere na struju. Ove gume takođe u svom sastavu imaju određnu količinu plastike, koja se pri redovnim vožnja troši.  

    Nadamo se da smo uspeli da pokažemo razliku između guma, a u nekom od narednih tekstova ćemo vam pisati o raznim savetima za vaš električni trotinet.

    Izvor: Google
    Loading...